Çavuşoğulları ailesinden örnek bayramlaşma merasimi

Rize eşrafının saygın ailelerinden Çavuşoğulları'nın her sene geleneksel olarak tertip ettiği bayramlaşma merasimine eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz'da katılım sağladı. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma merasimini Şevki Yılmaz sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu.

 

Hiç şüphesiz bayramlar; kardeşlik, uhuvvet, sevgi ve muhabbet anlamına gelir. Kadim geleneğimizde bayramlaşmanın birçok güzel örneğini Türkiye'de görmeye devam ediyoruz. Rize eşrafının saygın ailelerinden olan Çavuşoğulları’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve örnek teşkil eden bayramlaşma programına bir çok aile mensubu, farklı meslek gruplarından bir çok isimle birlikte Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz'da katılım sağladı. Bayramın ikinci gününde Çekmeköy Millet Parkı'nda gerçekleşen programa Çavuşoğlu ailesi mensuplarının yoğun ilgisi vardı.

Bayramlaşmanın önemine dikkat çeken Şevki Yılmaz sosyal medya hesabından paylaşım yaparken şu ifadelere yer verdi: 

"Bayramlar muhabbet, kardeşlik ve kucaklaşmak demek. Rize eşrafının köklü ailelerinden Çavuşoğulları, Çekmeköy Millet Parkında Akraba Bayram buluşmasında her bayram olduğu gibi bir araya geldi. Biz de can-ı gönülden iştirak ettik, dostlarla hasret giderdik..."

1922 yılında Rize'den İzmit'e göç eden eski Karamürsel Müftüsü Ali Efendi'nin (r.a.) oğlu Şevki Yılmaz; 1955`de İzmit`te doğdu. İlkokulu 1967`de İzmit`te bitirdi. 1973 yılında İzmit İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Derince Lisesi`ni de dışardan bitirdi. 1974 yılında MSP-CHP koalisyonunda, Adalet Bakanlığı Özel kalemi olarak görev yaptı. Şevki Yılmaz, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü`nden 1980 yılında mezun oldu. Fakülte yıllarında Kartal Müftülüğünde Murakıp olarak memuriyet hayatına devam etti.